dimarts, 2 d’abril del 2013

Dia de l'ermita, dilluns de Pàsqua a Flix (d'aquest any)

Lo dia de l'ermita és un dia molt especial pels flixancos, un retrobament ancestral amb aquella cova que avui dona recer a la Mare de Déu del Remei i antigament a cultes pagans   relacionats amb l'aigua i les coves.
Aquest dia anem allí a moltes coses, a donar la benvinguda a la primavera durant la tercera lluna plena de l'any, a renovar i oferir la devoció a la verge, a retrobar amics i parents, molts a renovar o fer promeses difícils, altres a fer la clotxa per a esmorzar i l'arròs per a dinar, tot un ritual! i, cadascú, interiorment, a coses íntimes que es mantindran secretes.
Us poso unes fotos, només una pinzellada d'aquest dia, on darrerament hi falta molta gent jove perquè fan la seva festa la nit anterior.
També podeu veure algun vídeo de com ballem la jota de Flix per la tarda, al matí hem ballat sardanes, aquella dansa procedent de la Cerdanya que ha esdevingut ball nacional,  ballem la jota per a xalar! lliurement i de tant en tant fem alguna floritura, és la essència de la festa.


La jota de Flix a l'ermita el dillluns de Pàsqua.